Dünya Kupasına En Fazla Ev Sahipliği Yapan Ülke

Mobilbahis 1000 TL bonus

Gündemimizin önemli konularından bir tanesi olan Dünya Kupası 2018, geçmişten günümüze kadar her zaman etkin müsabakaları kendi içerisinde barındırmıştır. Temel yapılarına ve olanaklarına baktığımızda ne tür sistemlerinin de olduğunu rahatlıkla görebilmekteyiz. Dünya Kupasına en fazla ev sahipliği yapan ülke temelde Brezilya olarak kabul edilir. Burada Şampiyonluk baz alınarakta ilgili sonuçların yer aldığını da görebilmekteyiz. Ayrıca ilk olarak 1930 senesinde Uruguay’ın ev sahibi takımı olarak kupayı aldığını ve şampiyonluğu da barındırdığını söylemek mümkündür.

Bunlarla beraber sık sık ev sahibi olan ülkeler arasında, İngiltere, Fransa, Brezilya, İtalya gibi  takımları görmekteyiz. Almanya da bunlar arasında yer alır. Özellikle de her biri ev sahibi takım olarak, kupayı eline alan takımlardır. Böylece ülkelerine bu zaferleri kendi ellerinden sağlayan ülkeler olarakta adlarını tarihlere yazdıklarını da söylemek mümkündür. Kupayı kazanmak için yapılan mücadele oldukça önemlidir. Bu yüzden de Dünya Kupası 2018 mücadelesinin oldukça büyük etkilere sahip olacağını da bu vesile ile görmekteyiz.

Dünya Kupası Formatı ve Genel Yapısı

İlk etapta takım sayıları kupanın başlaması için gereklidir. Temelde Afrika, Kuzey ile Güney Amerika, Avrupa ülkeleri ve Asya’da elemeler yapılır. Yapılan bu elemeler, doğrudan hangi takımların Dünya Kupası içerisinde yer alacağı da belirlenmiş olmaktadır. Toplam takım 32’dir. 1998 senesinde 24 olan takımlar 32’ye çıkartılmıştır. İlk etapta ise 16 takım yer alırken, 24 takıma çıkartıldığı tarihte 1982 yılıdır. Günümüzde ise Dünya Kupası 2018 müsabakası doğrudan 32 takım üzerinden gerçekleştirilecektir. 4 Takımlı olarak yer alacak 32 takım 8 ayrı grup içerisinde eşleşecektir.

Eşleşmelerin hemen ardından ise ilk tur içerisinde takımlar birbirileriyle mücadele ederler. Gruplar içerisinde ilk iki sırayı tamamlayanlar, sonraki tura çıkmayı başarmaktadırlar. Bunun ardından ise gerçekleşen olaylar, ilgili kuraların devam etmesi ile sürdürülür. Kupayı kazanan şampiyon takım ise 4 sene boyunca asıl kupayı elinde barındıracaktır. Daha sonraki 4 yıl sonra yapılacak müsabakada kazanan takım gerçek kupayı 4 yıl önceki şampiyondan alır. Bu yüzden Dünya Kupası doğrudan kalıcı olarak takımlarda yer almaz. Sürekli olarak el değiştirir ve önceki şampiyon olan takımda aslının yerine kopyası verilir.

Şimdi ise 2014 senesinde şampiyon olan Almanya, 2018’de şampiyon olan ülkeye, kendisinin barındırdığı kupayı teslim edecektir. Eğer Dünya Kupası 2018 mücadelesinde yine şampiyon olursa, o zaman kupa kendisinde kalacaktır. Dünya Kupasına en fazla ev sahipliği yapan ülke genelde tarihlere göre değişmektedir. Fakat bu süreç, çeşitli denetimler eşliğinde kurallara göre yapılarak belirlenmeler ile sağlanır. Temelde oylama sistemleriyle de işlem gören bu durumlar, 2010 senesindeki oylamada gerçeklemiştir. 2018 için Rusya’nın ev sahibi olması ve futbolunun da çok iyi görülmemesi gibi açıklamalar, sürekli olarak güncel haberlerde gördüğümüz detayları da barındırıyor. Dünya Kupasına en fazla ev sahipliği yapan ülke hakkında genel olarak söylenebilecekler bu şekildedir.